germany english netherland
DutchEnglishGerman

Bali scooter rondtrip

Bali Scooter Trip

Nadat u een aantal dagen bent bijgekomen, gaat u op pad voor een rondreis op de scooter.
Deze wordt speciaal voor u op maat gemaakt, afhankelijk van uw wensen en de tijd die u te besteden heeft. Wij adviseren (als de tijd het tenminste toelaat) om 2 nachten op een en dezelfde plaats te verblijven omdat er zoveel te zien, te doen en te beleven is en gasten het ook als zeer fijn ervaren om een dag niets te doen en te genieten van de mooie omgeving en natuur

Dag 1
Nadat u de drukte van Sanur/Denpasar achter de rug heeft wordt de weg rustig en zult u versteld staan van wat u onderweg allemaal tegenkomt. Er zijn talloze dingen te ondernemen en te bekijken o.a. de markt van Sukawati, een prachtige waterval, een heel mooi vogelpark voordat u bij uw eerste logeeradres van deze trip aankomt: Sidemen.
De volgende dag kunt u onder andere een trip maken naar de Besakih tempel (de allergrootste Hindu tempel van de wereld) een bezoek brengen aan een Asram, of naar Lake Batur om een AGA dorp (de eerste bewoners van Bali) te bekijken.

Dag 2 of 3
wordt de trip vervolgd richting Amed, een rit van ongeveer 2 uur als u in 1 stuk door zou rijden.
Maar deze prachtige kustroute leent zich uitstekend voor diverse stops op adembenemende locaties en ook de lokale bevolking en dan met name de kindjes zullen u diverse keren “uitnodigen” om even te stoppen om een foto te maken.
Amed is een leuke strandplek waar heerlijk gesnorkeld, gedoken en gezeild kan worden, of voor een bezoek aan de mineraalbronnen!

Dag 4 of 5
gaat de tocht vervolgens naar Lovina, via Tulambem waar gedoken kan worden naar een wrak, vervolgens de zoutwinningsplaatsen waar je langs de kant van de weg van de lokale bevolking  heerlijk, origineel badzout kunt kopen.
Singaraja is de hoofdstad van het Noorden van Bali en heeft nog diverse koloniale gebouwen, wilt u oudhollandse boeken zien dan kan dat in de bibliotheek.

Lovina, waar een boottocht tijdens zonsopgang op het programma staat om de dolfijnen in de vrije natuur te spotten.

Dag 6 of 7
Pemuturan/Menjangan, ook op deze route weer heel veel mogelijkheden om plaatsen te bezoeken, zoals de prachtige Boedistische tempel, warm waterbron, parelkwekerijen, schildpadden opvang, het kunstmatig aangelegde rif.
De volgende dag organiseren wij graag een snorkel trip (zeer aanbevelenswaardig!!!!) naar Menjangan, op uw priveboot gaat u een paar bijzondere uren tegemoet. Laat u verrassen door de prachtige onderwaterwereld.

dag 8 of 9
met Munduk (wolken) als eindbestemming! Neemt u voor deze tocht voor de zekerheid een vest, een lange broek en regenkleding mee want u gaat door de wolken! Een prachtige rit  door natuurgebieden met adembenemende uitzichten.
Bij de plaats van overnachtig aangekomen zult u versteld staan van de grootsheid, veelzijdigheid en de pracht van de natuur .
De volgende dag kunt u desgewenst diverse trackings maken o.a. naar een waterval.

dag 10 of 11
op weg naar het spirituele Ubud! U passeert Bedugul, door de gematigde temperatuur, de hoeveelheid neerslag en de vruchtbare aarde de bakermat van de groente en fruitteelt op Bali. Stapt u gerust af voor een bezoek aan de lokale markt, een lust voor het oog of ga aardbeien plukken onderweg! Wat is er nog meer te doen op de weg van Munduk naar Ubud; de drijvende tempel, een bezoek naar de Amsterdamse Marianne die samen met haar Balinese vriend een groot volkstuintjes project voor allerlei beroemde chefs op Bali heeft opgezet, natuurlijk Biologisch en als je daar toch bent geniet van een (h)eerlijke lunch.

Ubud, een plek waar of je heel lang wilt verblijven of zo snel mogelijk weer weg wilt. De verhalen varieren heel erg, zeker als je uit de
rust van de bergen komt een behoorlijke omschakeling.
Voor degene die hier langer willen verblijven zijn er talloze mogelijkheden om de dag(en) door te brengen. Wat te denken van raften, een rit of een olifant door een authentiek Balinees landschap, een bezoek aan een Balian (Balinese healer) of gewoon genieten van al het bijzondere wat Ubud te bieden heeft.

Aan het einde van uw scootertrip komt u nog heerlijk een paar daagjes bij in uw accommodatie, om indrukken die u tijdens de tour heeft opgedaan te verwerken en al uw ervaringen met ons te delen.

 

De lengte en programma van de trip kan aangepast worden aan uw wensen!

Gallery