germany english netherland
DutchEnglishGerman

JAVA Discovery

Java Discovery Trip


Dag 1

Aankomst in Jakarta waar u de desgewenst voor eigen rekening een tour met onze driver door de stad kunt maken anders op eigen gelegenheid de stad verkennen.
Overnachting in Jakarta

Dag 2
Deze dag is een dag vol wilde dieren, u gaat  met onze chauffeur/gids op pad.
Als eerste naar Ujung Kulon National Park dit is een natuur reservaat in het uiterste westelijke puntje van Java daar woont de zeldzame Javaanse eenhoornige neushoorn.
Daarna staat een bezoek aan het eilandje Panaitan op het programma, dit is een bergachtig eiland waar veel wilde dieren zoals varkens, wilde apen en slangen hus domein hebben. Overnachting op de route richting Bogor

Dag 3
De tocht met de chauffeur/gids wordt vandaag vervolgd richting Bogor, onderweg brengt u een bezoek aan de Botanische tuin. Overnachting in Bogor

Dag 4
Vandaag een trip vanaf Bogor naar Bandung
De weg gaat via de Puncak Pass, u kunt een bezoek brengen aan een meer dat tussen de theeplantage achter de jungle verscholen ligt en waar de wilde aapjes gewoon langs het meer lopen. De Puncakpas kan erg modderig zijn maar oh zo mooi. Er kan ook gestopt worden bij het Nationale Park Gedu Pangrango waar een prachtige waterval is. Ook wordt er nog bij een theeplantage gestopt.
Eenmaal in Bandang kunt u lekker de stad in gaan.

Dag 5
Vandaag kunt u kiezen of u gaat verder met de auto richting Garut of u stapt in Bandung op de trein voor een fantastische reis van 8 – 9 uur naar Yogyakarta.
Als u met de auto verder gaat zijn er onderweg diverse mogelijkheden om een theeplantage te bezoeken, een sigarenfabriek of op een bamboevlot te stappen voor een bootje naar een eilandje waar een tempel
Overnachting in Garut

Dag 6
Nadat u heerlijk hebt genoten van een bad in een warm waterbron gaat op u op weg naar Pangadaran een kust plaatsje, waar u afhankelijk van de tijd van aankomst heel veel dingen kunt ondernemen. Overnachting in Pangadaran.

Dag 7
Via een prachtige route met diverse bezienswaardigheden gaat u naar Yogyakarta waar u ook de nacht doorbrengt.

Dag 8
Een bezoek aan de Borubodur, het paleis van de Sultan en een becak tour is de dag alweer gevuld, in de avond is een bezoek aan de Marlioboro straat een must do. Overnachting in Yogyakarta.

Dag 9
Vandaag gaat u vanaf Yogyakarta middendoor Centraal Java naar Semarang waar het heel leuk is om de verschillende kruidendrankjes te proeven in Kota Jamu en een bezoek te brengen aan de Chinese wijk
Vervolgens rijdt u door naar Jepara, een stad met een prachtig wit zandstrand waar u de volgende ochtend om 09.00 de boot neemt naar Karimunjawa.

Dag 10
Na een boottocht van ongeveer 2 uurtje komt u aan op Karimunjawa een prachtige plaats voor de liefhebbers van zeerecreactie.
Hier wordt ook de nacht doorgebracht

Dag 11
U verlaat vandaag Karimunjawa en rijdt u de kustroute naar Surabaya.
Bij aankomst in Surabaya heeft u de rest van de dag vrij ter besteding.
Overnachting in Surabaya stad.

Dag 12
Vandaag mag u kiezen, of en dagje Madura en  de nacht weer doorbrengen in Surabaya of met de auto verder naar Malang waar u onderweg kunt stoppen voor een mooie wandeling bij de Gunung Arunja. In Malang kunt u genieten van de prachtige koloniale gebouwen, markten (bloemen en fruit) en niet vergeten een kroketje of gevulde koek halen bij Toko Oen. of in een Bemo of Becak te stappen. U slaapt in Malang

Dag 13
Om 04.00 uur in de ochtend gaat de wekker en wordt u opgehaald met de Jeep om u naar een fantastische trip door maanlandachtige landschappen uiteindelijk aan te komen bij de plek aan te komen waar u kunt genieten van een spectaculaire zonsopkomst. De tocht wordt te voet of te paard vervolgd naar de kraterrandvan de Bromo. Neem voor de zwaveldampel een zakdoekje mee.
Rond 11.00 is het einde van de Bromo tour en kunt u kiezen voor een verblijf en rondreis in Oost-Java (zie onze sheet Oost-Java trip) of u wordt naar de oversteekplaats Banyuwangi gebracht voor een oversteek met de veerboot naar Bali

De lengte en programma van de trip kan aangepast worden aan uw wensen!

Gallery