germany english netherland
DutchEnglishGerman

Kalimantan – Borneo

Kalimantan/Borneo

Orang Utans en Rivier safari

Dag 1
Aankomst op het vliegveld Pangkalan Bun, Kalimantan. Hier wordt u opgewacht en naar Kumai gebracht waar u aan boord gaat van uw eigen lokale prive rivier boot , de Klotok genaamd. Deze boot is de komende dagen uw thuis, voorzien van een kapitein, een kok en een gids. De tocht naar Tanjung Harapan, waar het rehabilitation centrum is voor in de steek gelaten Orang Utans, die hier de eerste stappen bijgebracht worden om te kunnen overleven in de jungle. duurt ongeveer 2 uur.
Onderweg geniet u van de lunch, de relaxte atmosphere op de boot. en de prachtige natuur die aan u voorbij glijdt. De nacht brengt u door op de boot.

Dag 2
Na het ontbijt is het ongeveer 2 uur waren naar Camp Leakey, de plek waar de oudere Orang Utans weer in contact worden gebracht met het regenwoud. Daar is ook de mogelijkheid om een tracking in de jungle te maken met uw gids en boswachter.  Geniet van de enorme divesiteit van Flora en Fauna en van Orang Utans, Gibbons, Makaken en vogels die hier in het wild leven.
In de middag bezoeken we een voedselplaats van de Orang Untans.

Dag 3
Vandaag varen we naar het Peselat gebied, het Tanjung Puting National Park. Diep in dit park leven de Orang Utans die opnieuw in het wild zijn uitgezet. De Gibbons en de Makaken leven veel meer aan de oever van de rivier. We maken een wandeling over het boswachterspad en ook vandaag kunt u weer volop genieten van al het moois wat het regenwoud te bieden heeft.
De lunch in de vorm van een picnic wordt tijdens de wandeling in de schaduw van de bomen genoten.

Dag 4
Vandaag gaan we terug richting Camp Leakey, een tocht van ongeveer 2,5 uur. Dit is een perfecte tijd om de oevers van de rivier goed in de gaten te houden want dit is het tijdstip dat vogels, Makaken en andere dieren veelvuldig in de toppen van de bomen kunnen worden waargenomen. Bij de steiger aangekomen beginnen we aan een 4 tot 5 uur durende tracking naar Danau Buaya, een drassig gebied in een verlate hoek van het park. We gaan naar de plek waar de zoetwater Krokodillen hun eieren leggen en wat tevens een ultime plek is om vogels te spotten en met een beetje geluk wilde Orang Utans. Sommige van deze paden zijn nat, modderig en moeilijk begaanbaar. Laat in de middag komen we weer terug bij de boot.

Dag 5
Vertrek per boot naar de opstapplaats Kumai en vandaar gaat het met de auto verder naar de luchthaven Pangkalan Bun van waar uw vliegtuig vertrekt.

Er bestaat een mogelijkheid om de nachten door te brengen in een Lodge met AC en heet water. Hiervoor geldt een toeslag

 

De lengte en programma van de trip kan aangepast worden aan uw wensen!

Gallery