germany english netherland
DutchEnglishGerman

Komodo & West Flores

een trip van 3, 4 of 5 dagen of meer

Dag 1
In de ochtend vertrekt u met een binnenlandse vlucht van ongeveer 2 uur naar Labuan Bajo (Flores), na aankomst is er nog genoeg tijd om er met een auto en chauffeur op uit te trekken om het mooie eiland te ontdekken, de fraaie natuur, de bijzondere rijstvelden (in de vorm van een spinnenweb) een slangengrot, waterval en de authentieke dorpjes zijn een “must see” 
De nacht wordt doorgebracht in een comfortabele accommodatie

Dag 2
In de ochtend gaat u naar de haven waar uw lokale prive boot op u ligt te wachten, klaar om u een onvergetelijke trip te bezorgen. De bemanning zal er alles aan doen om het u naar u zin te maken. U zult versteld staan wat u aan lekkers krijgt voorgeschoteld. De eerste bestemming is Komodo eiland, waar u onder leiding van een ranger op pad gaat om de reuzen varanen in hun natuurlijke omgeving te zien. Een beleving die met geen woorden kan worden beschreven. Ook andere uitheemse diersoorten komt u tijdens uw wandeling tegen.
Het volgende eiland waar wordt aangelegd is  Rinca, eveneens bekend vanwege de reuze draken. Ook hier worden de wandelschoenen weer tevoorschijn gehaald. Na afloop stapt u aan boord en na een heerlijk diner wordt er een plaats gezocht om voor anker te gaan voor de nacht. U heeft de keuze om onder de klamboe op het dek onder de sterrenhemel of in uw eigen kajuit te slapen.

Dag 3
Vandaag een dag op het water, de kapitein laat u de mooiste snorkelplekken zien en met een beetje geluk zwemmen de schildpadden, dolfijnen en manta’s naast de boot met u mee, een onvergetelijke ervaring. Een bezoek aan pantai merah (rode strand) staat ook op de planning. Natuurlijk is er voor de liefhebbers de mogelijkheid om de avondmaaltijd bij elkaar te hengelen. 
De nacht wordt op de boot doorgebracht, voor het eiland wat bekend staat vanwege zijn vliegende honden die bij het invallen van de duisternis in grote getalen te voorschijn komen.

Dag 4
Deze dag vaart u voordat u terug naar Labuan Bajo gaat langs het eiland Kanawa, bekend vanwege zijn prachtige witte strand en de herten die zich daarop bevinden en die je vriendelijk komen begroeten. Tevens is dit een prachtige plek om te snorkelen.en natuurlijk zult u weer versteld staan van al het moois wat u verder tijdens deze tocht mag aanschouwen.
 De nacht wordt doorgebracht in een comfortabele accommodatie

Dag 5
Afhankelijk van de dag van de week heeft u een ochtend of middag vlucht terug naar Bali.

 

De lengte en programma van de trip kan angepast worden aan uw wensen!

Gallery