germany english netherland
DutchEnglishGerman

Lombok

6 daagse rondreis Lombok

Dag 1
Vanaf Bali vertrekt u vandaag, afhankelijk van het seizoen, met de boot (lokale veerboot of snelle speedboot)  of met het vliegtuig naar Lombok. Tijdens het regenseizoen  (half november tot half maart) gaat u met vliegtuig, het kan dan behoorlijk spoken op zee. U wordt opgehaald en naar Kuta gebracht waar u de nacht doorbrengt.

Dag 2
Kuta Lombok is niet te vergelijken met Kuta Bali, het is nog veel minder ontwikkeld en ook minder toeristisch, de stranden zijn nog niet zo volgebouwd en de 2e dag van uw trip kunt u dan ook gebruiken om hier heerlijk rond te scharrelen. Overnachting in Kuta

Dag 3
Vandaag staat de auto met chauffeur gereed voor een mooie tocht door het binnenland van Lombok, de rit gaat naar een strand waar 2 verschillende soorten zand zijn, erg bijzonder om te zien. Er kan een vissersplaats met bijbehorende markt worden bezocht.
De weg wordt vervolgd naar een dorp wat bekend staat vanwege de weefkunst, maar ook een bezoek aan het pottenbakkers dorp, hdg bamboebewerkings dorp en het houtsnijdorp staan op het lijstje om bezocht te worden en of dat nog niet genoeg is gaat u ook nog naar een plaats welke bekend staat vanwege zijn karakteristieke daken.
De dag wordt afgesloten in Tetebatu waar de nacht in een eenvoudige accommodatie wordt doorgebracht.
De omgeving is hier prachtig en zeer geschikt om diverse wandelingen te maken

Dag 4
De chauffeur met de auto staat al weer klaar voor een tocht naar Mataram, langs diverse bezienswaardigheden. In Mataram staat een bezoek aan de grote markt gepland.
Vervolgens naar Senggigi, de bekendste badplaats van het eiland, tijd om te lunchen!
Daarna gaat u met de boot naar Gilli Trawangan waar u ook slaapt.

Dag 5
Alle 3 de Gilli eilanden (Air, Meno en Trawangan) hebben prachtige witte zandstranden, waardoor je er heerlijk zonnen, zwemmen, snorkelen  en duiken kunt, er zijn zelfs zeeschildpadden.
Gilli Trawangan is het meest bekend bij toeristen omdat je vanaf dit eiland de snorkel en duiklocaties het gemakkelijkste kunt bereiken. Het is er allemaal erg kleinschalig en het vervoer is op de fiets of met paard en wagen. Er zijn diverse hotelletjes en op het strand zijn wat restaurantjes. Overnachting op Gilli Trawangan

Dag 6
Vandaag gaat u weer terug met de boot vanaf Gilli naar Lombok, daar staat de auto te wachten die u naar Mataram brengt waarna u vervolgens weer (in het regenseizoen) terugvliegt naar Bali

Inclusief

-          alle hotelovernachtingen

-          alle ontbijten

-          vermelde transfers

-          auto met chauffeur op dag 3 en 4

-          Boottocht Lombok – Gili Trawangan en v.v.

 

De lengte en programma van de trip kan aangepast worden aan uw wensen!

Gallery