germany english netherland
DutchEnglishGerman

OOST JAVA

Dag 1
Na het ontbijt vertrek je met auto & chauffeur naar Gillimanuk, vanwaar de veerboot naar Java vertrekt. Zowel tijdens de rit (4 uur) als ook bij de oversteek kijk je je ogen uit. Na 45 minuten op de boot ben je al in Java. Wij weten een leuke lunch plek! Na 2 uurtjes rijden ben je op de plaats van bestemming. Onderweg kan natuurlijk op verzoek worden gestopt.

Dag 2
Tussen 10.00 en 14.00 als de “grote” treinen geen gebruik mogen maken van het enkelbaansspoor gaan jullie met de “Lorry”, een soort rangeertreintje op pad. Een onvergetelijke tocht, door authentieke dorpjes en prachtige plantages en aangezien dit voor deze dag jullie prive voertuig is kun je stoppen waar je wilt.De rest van de middag kan besteed worden om het dorp en de omgeving te verkennen. Onder leiding van een gids wordt een bezoek gebracht aan de tahu/tempe fabriek, een palmsuikerfabriek, de blikslagerijen en nog allerlei andere bezienswaardigheden.

Dag 3
In de maanden september/oktober/november bestaat de mogelijkheid om met een landrover een 2 daagste trip naar National Park Meru Betiri te maken met heel veel bezienswaardigheden onderweg waaronder: plantages (papaya, koffie, rubber en cacao), jungle track (indien gewenst) met een grote kans op het spotten van de volgende dieren: zwarte aapjes,
grote leguanen,
iguana’s, vliegende honden (reuzen vleermuizen),
neushoornvogels (Toekan) en
visarenden. Verder kun je ook herten, zwijnen en zwarte panters spotten maar die kans is overdag niet groot In het dorpje Sukamade wordt de nacht doorgebracht in de Mess van de onderneming. Deze accommodatie is zeer eenvoudig, na 22.00 uur gaat de generator uit en is er alleen licht van een olielamp, geen ac en wassen met koud water uit de “mandi bak”. Na het avondeten gaat het dan per landrover in ongeveer 20 minuten naar het strand. Het laatste stuk, een pad van 700 mtr door het bos, moet te voet worden afgelegd. Bij het strand aangekomen gaat de gids op zoek naar verse sporen van schildpadden die aan land zijn gekomen. De dieren zijn ongeveer 2 uur op het strand om hun nest te graven, eieren te leggen en het nest weer dicht te gooien.

Dag 4
Na het ontbijt staat er een bezoek gepland aan de oude fabriek waar de verwerking van latex plaatsvindt. De terugreis wordt aangevangen en via de baai van Rajeskwesi waar rond deze tijd de prauwen (vissersboten) terugkeren van hun nachtelijke vangst bent u rond ongeveer 13.00 weer terug in Kalibaru.

Dag 5
Afhankelijk van de wensen van de deelnemers vertrek je om 04.00 met de landrover richting de Kawah IJen Vulkaan en hoogvlakte waar je om ongeveer 06.00 op de parkeerplaats aankomt, je bent een kruidnagel plantage gepasseerd en door diverse kleine dorpjes gegaan terwijl de weg steeds steiler werd. Dan gaat het te voet verder, wat niet altijd even gemakkelijk gaat (je moet wel over enige conditie beschikken en goed ter been zijn) maar de prachtige zonsopkomst en later het uitzicht op de krater met het groen/blauwe kratermeer maken dit meer dan goed. Het wordt ten zeerste afgeraden om in de krater af te dalen. De terugweg gaat via hetzelfde pad maar omdat het nu warmer is en het zand op het pad gladder wordt is enige voorzichtigheid wel geboden. Afhankelijk van uw plannen wordt u teruggebracht naar Kalibaru (aankomst tussen 13.00 en 14.00) of afgezet bij de veerboot richting Bali.

Natuurlijk zijn er in de periode dat de schildpadden geen eieren leggen diverse andere mogelijkheden om trips/tochten voor u te organiseren, graag informeren wij u daarover.

De lengte en programma van de trip kan angepast worden aan uw wensen!

Gallery