germany english netherland
DutchEnglishGerman

Sumatra

1.  Sumatra Wildlife

Dag 1
Vanaf Medan vertrekt u naar Bukit Lawang, onderweg bezoekt u een palm olie, rubber
en cacao plantage. Verder kunt u genieten van het prachtige landschap
en het overweldigende natuurschoon. In een eenvoudige maar schone accommodatie
wordt de nacht doorgebracht.

Dag 2
Vandaag is het tijd voor een bezoek aan het Orang Utan Rehabilitation Centre.
Na een wandeling langs de rivierbedding en het oversteken van de rivier met een kleine
kano komen we aan in het reservaat.
We hiken naar de voederplaats waar u met volle teugen kunt genieten van de
dagelijkse activiteiten van de jonge Orang Utans die op deze plaats voorbereid worden
op de terugkeer naar hun natuurlijke habitat.
In de middag keert u terug naar het dorp voor de 2e overnachting.

Deze middag bestaat de mogelijkheid om een tracking te maken van ongeveer 2 tot 3 uur dieper het park in. U zult nog meer tropische flora en fauna ontdekken, de steile hellingen en de dichte vegetatie maken het jungle gevoel compleet.

Dag 3
Vandaag staat een avontuurlijke tocht met de lokale Jeep naar de andere kant van het Gunung Leuser Nationaal Park op het programma. Een rit van ongeveer 3 uur, een beetje hobbelen en bobbelen door het prachtige landschap. Eenmaal aangekomen bij Tangkahan wordt u met een kano naar de accommodatie gebracht waar u de rest van de middag vrij ter besteding heeft.

Met uitzondering van maandag en donderdag kunt u deze middag benutten voor  een optionele rit met de olifant, als ze op patrouille gaan door de jungle en om ze naderhand te badderen in de rivier (voor eigen risico).

De overnachting ter plaatse is basic, gebouwd van simpele lokale materialen om de harmonie met de natuur te bewaren. De electriciteit komt van de eigen generator en is tot 21.00 uur beschikbaar. De kamer heeft een klamboe en een eigen badkamer met koud water.

Dag 4
Vandaag een vrije dag om zelf in te vullen, er zijn veel activiteiten mogelijk: een rit op de olifanten, wildwater rafting op de rivier, genieten van de warm water bronnen,
opfrissen onder de waterval in de jungle, kijken en meehelpen hoe de olifanten zich wassen in de rivier. De eventuele kosten voor deze activiteiten zijn voor eigen rekening en deelname is voor eigen risico

Dag 5
Vandaag staat de terugrit naar Medan gepland, de eerste 2 uur voeren over hobbelige paden.
De volgende 3,5 uur zijn de wegen weer normaal.

Sumatra Trip

Dag 1
Transfer naar Medan, gevolgd door een stadstour met indrukwekkende bezienswaardigheden, eventueel lunch (op eigen kosten) in het centrum van Medan. Vervolgens rijdt u langs het prachtige Nationale Park Sibolangit, waarna de tocht vervolgd wordt naar Brastagi, de stop voor de nacht.

Dag 2
Op naar het Toba meer, met verschillende stops onderweg om mooie, bijzondere en interesante zaken te bekijken, met onder andere een spectaculaire waterval, een houten Paleis en adembenemende uitzichten over het meer. Met een bootje vaart u vanaf Parapat naar Samosir (eiland) waar de nacht wordt doorgebracht.

Dag 3
Een dag op het water op uw eigen prive boot met bezoek aan verschillende dorpjes waar het Batak volk woont in de originele, kenmerkende huizen.
Ook staat er een authentieke dansvoorstelling van de dorpsbewoners op het programma.
Op de terugweg naar het hotel nog een stop in het dorp Tomok, waar veel prachtig gedecoreerde sarcofagen (stenen doodkist met versieringen en inscripties) staan.
De 2e overnachting op Samosir.

Dag 4
Met de boot gaat u terug naar Parapat
Vandaar gaat de weg verder met de auto via Pematang Siantar,
de 2e grote stad van Noord Sumatra. Ook op deze route weer veel bezienswaardigheden
en mogelijkheden om een stop te maken. De lunch wordt onderweg genoten.
De nacht wordt doorgebracht in Medan

Dag 5
U wordt opgehaald voor de vlucht terug naar Bali.

Nias

Zowel de Sumatra trip als de Sumatra Wildlife trip kunnen uitgebreid worden met een 3/5 daags verblijf op het eiland Nias.
Nias is een eiland met een rijke traditie en een turbulent verleden dat u in het dagelijks leven nog  steeds terugziet. 
Tijdens uw verblijf ondergaat u al het moois wat Nias te bieden heeft, de traditionele dorpen met het massief houten Koningshuis, het dagelijkse leven van de stammen, het “Stone Jumping” en de War Dance.
De lengte en programma van de trip kan aangepast worden aan uw wensen!

 

Gallery